Διήμερη απόδραση στα Χανιά 21-22 / 11

1st ημέρα
Ωρα αναχώρησης 08.00
Η πρώτη μας σύντομη στάση στη Μονή Παναγία Χαρακιανή. Η επόμενη στάση μας για καφέ στη λίμνη Κουρνά, τη μοναδική φυσική λίμνη γλυκού νερού στην Κρήτη.
Βγαίνοντας από τη Λίμνη θα ακολουθήσουμε μια υπέροχη διαδρομή διασχίζοντας το φαράγγι της Θερίσου για να φτάσουμε στο ιστορικό χωριό της Θερίσου που έπαιξε σημαντικό ρόλο στα διάφορα επαναστατικά κινήματα της Κρήτης και ήταν η έδρα του Ελευθερίου Βενιζέλου. Στο γραφικό Θέρισο θα έχουμε το χρόνο να εξερευνήσουμε το χωριό και να επισκεφτούμε τον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου που χρονολογείται από τον 16ο αιώνα.
  • Ελεύθερος χρόνος για φαγητό.
  • Νωρίς το απόγευμα αναχωρούμε για την πόλη των Χανίων. Διαμονή στο ξενοδοχείο μας.
  • Δωρεάν βραδιά.
2nd ημέρα
Το πρωί αφού πιούμε τον καφέ μας θα ξεκινήσουμε για το Κολυμπάρι για να επισκεφτούμε το μοναστήρι της Παναγίας της Οδηγήτριας όπου το Καθολικό της μονής του παλαιότερου μοναστηριού που υπάρχει εκεί από τις 9 ου αιώνα και διατηρεί το ξυλόγλυπτο τέμπλο του σώζεται. 17 ου αιώνας. Υπάρχει επίσης μια συλλογή εικόνων από χειρόγραφα του 14ου αιώνα και του 17ου-19ου αιώνα.
Αφού περιηγηθούμε στο μοναστήρι αναχωρούμε για να φτάσουμε στην είσοδο του μεγαλύτερου πάρκου της Ευρώπης, της Σαμαριάς. Σταματήστε για φωτογραφίες και στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε στο οροπέδιο του Ομαλού για φαγητό.
Αργά το μεσημέρι παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής κάνοντας μια στάση στο γραφικό Ρέθυμνο για καφέ και μια βόλτα στην παλιά πόλη. Μετά τη βόλτα μας αναχωρούμε για Ηράκλειο.
Η τιμή του εισιτηρίου για ενήλικες είναι 55 € και για παιδιά από 6-12 ετών στα 35 € σε δίκλινα ή τρίκλινα δωμάτια.
Η τιμή δεν περιλαμβάνει πρωινό και γεύματα.

Διήμερη απόδραση στα Χανιά 21-22/11

1η μέρα
Ωρα αναχώρησεις 08.00
Πρώτη μας σύντομα στάση στη Παναγία Χαρακιανή. Επόμενη στάση μας για καφέ στη Λίμνη Κουρνά, τη μοναδική φυσική λίμνη γλυκού νερού στην Κρήτη.
Φεύγοντας από την Λίμνη θα ακολουθήσουμε μια υπέροχη διαδρομή διασχίζοντας το φαράγγι του Θερίσου για να φτάσουμε στο Ιστορικό χωριό Θέρισο που διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο σε διάφορα επαναστατικά κινήματα της Κρήτης και ήταν αρχηγείο του Ελευθερίου Βενιζέλου. Στο γραφικό Θέσιμο θα έχουμε τον χρόνο να εξερευνήσουμε το χωριό και να μην επιστρέψουμε το Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου που χρονολογείται από το 16ο αιώνα.
  • Ελεύθερος χρόνος για φαγητό.
  • Νωρίς το απόγευμα φεύγουμε για την πόλη των Χανίων. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.
  • Ελεύθερο βράδυ.
2η μέρα
Το πρωί αφού πιούμε το καφεδάκι μας θα ξεκινήσουμε για το Κολυμπάρι για να επισκεφτούμε το μοναστήρι της Παναγίας Οδηγητρίας όπου σώζεται το Καθολικό της μονής του παλιότερου μοναστηρίου που υπήρχε εκεί από τον 9ο αιώνα και διασώζει το ξυλόγλυπτο τεμπλο του 17ουαιώνα. Υπάρχει και συλλογή εικόνων από το 14ο αιώνα και χειρόγραφα του 17ου -19ου.
Αφού περιηγήθηκε στην μονή αναχωρούμε για να φτάσουμε μέχρι την είσοδο του μεγαλύτερου δρυμού της Ευρώπης, τη Σαμαριά. Στάση για φωτογραφίες, και κατόπιν θα κατευθυνθούμε στο οροπέδιο του Ομαλού για φαγητό.
Αργά το μεσημέρι παίρνουμε τον δρόμο της επιστροφής κάνοντας μία στάση στο γραφικό Ρέθυμνο για καφέ και βόλτα στην παλιά πόλη. Μετά την βόλτα μας αναχώρησε για το Ηράκλειο.
Η τιμή του εισιτηρίου για ενικές εικάνες 55 € και για τα παιδιά από 6-12 ετών στα 35 € σε δίκλινα ή τρίκλινα δωμάτια.
Στην τιμή δεν περιλαμβάνονται πρωινό και γεύματα.