Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου & Κνωσός

Το Μινωικό παλάτι είναι η κύρια επισκέψιμη περιοχή της Κνωσού (ή Κνωσού), μιας σημαντικής πόλης της αρχαιότητας, με συνεχή ζωή από τα νεολιθικά χρόνια έως τον 5ο αι. Είναι χτισμένο στο λόφο της Κεφάλα, με εύκολη πρόσβαση στη θάλασσα και το εσωτερικό της Κρήτης. Σύμφωνα με την παράδοση, ήταν η έδρα του σοφού βασιλιά Μίνωα.

Συναρπαστικοί μύθοι, του Λαβύρινθου με τον Μινώταυρο και του Δαίδαλου με τον carκαρο, συνδέονται με το παλάτι της Κνωσού.

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου είναι το μουσείο στο οποίο ο μινωικός πολιτισμός παρουσιάζεται σχεδόν στο σύνολό του. Είναι ένα από τα μεγαλύτερα και πιο αξιόλογα μουσεία στην Ελλάδα και ένα από τα σημαντικότερα στην Ευρώπη. Τα εκθέματά του περιλαμβάνουν αντιπροσωπευτικά δείγματα από όλες τις περιόδους της κρητικής προϊστορίας και ιστορίας, που καλύπτουν περίπου 5.500 χρόνια, από τη νεολιθική εποχή έως τους ρωμαϊκούς χρόνους. Τα μοναδικά αριστουργήματα της μινωικής τέχνης κατέχουν κυρίαρχη θέση στις συλλογές του. Η συλλογή των μινωικών αρχαιοτήτων είναι η πιο σημαντική στον κόσμο και το μουσείο θεωρείται το κατεξοχήν μουσείο του μινωικού πολιτισμού.

& nbsp;

Επικοινωνία

Καλέστε μας ή συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας. Προσπαθούμε να απαντήσουμε σε όλες τις ερωτήσεις εντός 24 ωρών τις εργάσιμες ημέρες.
    elΕλληνικά